Evlutkirkko Sites > Kirkon selkokieliset sivut > Kirkkovuosi ja jumalanpalvelus

Kirkkovuosi ja jumalanpalvelus

Kirkossa seurataan vuoden kulkua. Joka viikko kirkossa puhutaan eri aiheesta, luetaan Raamatusta eri kohtia ja lauletaan eri virsiä. Aiheet liittyvät Jeesuksen elämään ja opetuksiin.

Kirkkovuoden aikana käydään läpi Jeesuksen elämän vaiheet syntymästä kuolemaan ja ylösnousemukseen.Kirkkovuosi kuvattu ympyräkuviolla. Keskellä on Jeesus ja kirkkovuoden pyhät ympäröivät hänet.

Jumalanpalveluksen kulku

Raamatun tekstejä selkosuomeksi

Selko.evl.fi sivuston tekstit ja rukoukset ovat jumalanpalveluksen virikemateriaalia. Piispainkokous on hyväksynyt materiaalin käyttöön 30.1.2024. Virikemateriaalina selkotekstit eivät korvaa Kirkkoraamatun ja kirkkokäsikirjan kohtia.
• Selkokielistä virikemateriaalia käytetään kohderyhmä huomioiden. Esimerkiksi kehitysvammaisille suunnatussa messussa selkokielistä virikemateriaalia on syytä hyödyntää laajasti.
• Tavallisessa jumalanpalveluksessa selkokielinen virikemateriaali soveltuu sisällytettäväksi esimerkiksi saarnatekstin lomaan. Sillä ei korvata kuitenkaan esimerkiksi päivän evankeliumitekstiä, vaan se luetaan Kirkkoraamatusta (1992).

Raamatun tekstejä ja rukouksia selkosuomeksi

Evästeasetukset
Top